Hoe verloopt een traject bij MentaVitalis

Er wordt veel van je gevraagd op verschillende fronten. Je doet veel en bereikt veel. Maar soms lukt het niet om alle ballen in de lucht te houden. Je ervaart strijd tussen wat je zelf nodig hebt en wat er van je verwacht wordt. Op dit soort momenten kan het prettig zijn om met iemand te praten die begrijpt waar je tegenaan loopt.

24/7 een luisterend oor

Dan besluit je om de telefoon te pakken en de 24/7 counselingslijn van MentaVitalis te bellen. Je krijgt een ervaren counselor aan de telefoon, die de tijd neemt om jouw situatie te bespreken en die samen met jou je hulpvraag formuleert. Doordat de counselor een luisterend oor biedt en de juiste vragen weet te stellen zal je vaak in dit eerste gesprek al weer wat lucht en perspectief ervaren.

Hoe groot of klein je vraag ook is onze intake-counselors staan altijd voor je klaar, dag en nacht. Soms is één gesprek al voldoende om weer door te kunnen en soms heb je meer handvatten nodig.

De juiste match

Op basis van jouw intake wordt door onze casemanagers een match gemaakt met een van de zorgvuldig geselecteerde ervaren professionals uit ons netwerk. Hiervoor beschikken we over een landelijk dekkend netwerk van 140 gecertificeerde en bevlogen coaches, counselors en psychologen.

Wanneer wij de match hebben gemaakt krijg je binnen drie werkdagen de gegevens van de coach en mag je zelf de eerste afspraak maken. Wij garanderen dat er binnen een week plek is. Dat is prettig, want als je eenmaal besloten hebt om aan de slag te gaan met jouw vraag dan is het fijn dat je snel terecht kan.

Coaching tijdens Corona

Door de huidige Corona maatregelen gaat onze voorkeur uit naar telefonische – of wandelsessies. Door de versoepelingen is face-to-face begeleiding wel weer mogelijk, waarbij we de richtlijnen van het RIVM volgen.

Anoniem

Wist je dat jouw gegevens nooit teruggekoppeld worden naar je werkgever of verzekeraar? Je kan dus vertrouwelijk en anoniem bij ons terecht. Mocht je meer willen weten over onze werkwijze, klik dan hier.

97% van onze cliënten blijft gedurende het traject gewoon aan het werk. De dienstverlening wordt door onze cliënten gemiddeld beoordeeld met een 8,7 (jaarrapport 2020).

Delen:

Bevlogen blijven werken

Wanneer je werkgever of arbeidsongeschiktheidsverzekeraar een samenwerking met MentaVitalis heeft, kun je kosteloos en vertrouwelijk van onze coaching gebruik maken.

Contactformulier