Voor opdrachtgevers

Vitale medewerkers, vitale organisaties

Steeds meer organisaties onderschrijven dat aandacht voor mensen een onmisbare factor is voor succes. Aandacht voor de individuele werknemer, aandacht voor zijn of haar arbeidsmotivatie én aandacht voor persoonlijke kwesties buiten de werkomgeving.

Verzuim door psychische klachten

Meer dan de helft van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door psychische klachten zoals burn-out, depressie, angsten en vermoeidheid. De drempel om hulp te zoeken is voor veel mensen hoog. Terwijl het juist zo belangrijk is om in een vroeg stadium klachten bespreekbaar te maken.

Snelle aanpak effectief

Voor de organisatie is het vaak moeilijk zicht te krijgen op de psychische gezondheid. Terwijl een snelle aanpak noodzakelijk is om (langdurige) uitval te voorkomen en een werknemer met plezier en motivatie aan het werk te houden. Externe, vertrouwelijke coaching vergroot aantoonbaar de duurzame inzetbaarheid.

Preventie is meer dan het voorkomen van ziekte: het is het verschil tussen stranden of stralen.

Samenwerkingspartner op preventie

Naast professionele coaching biedt MentaVitalis ook andere doelgerichte interventies, zoals thematische workshops en instrumenten ter monitoring, bewustwording en bevordering van de vitaliteit. Wij doen dit op basis van twintig jaar opgebouwde expertise en kunde op het gebied van stress- en burn-outpreventie.

24/7 coaching

MentaVitalis biedt uw werknemers of verzekeraars 24 uur per dag, 7 dagen in de week, een plek waar ze anoniem terecht kunnen met hun vragen en problemen. Indien nodig en gewenst regelen wij binnen 3 dagen een doorverwijzing naar een coach of psycholoog uit ons landelijk dekkend netwerk. Hier kunnen cliënten binnen een week een traject starten.

Bekijk in dit korte filmpje onze werkwijze.

‘Wij zijn er voor jou’ is ook de ervaring van verzekerden bij Movir die van de dienstverlening van MentaVitalis gebruik hebben gemaakt. Coaches voelen vertrouwd aan, zijn flexibel, leveren kwaliteit, zijn oprecht en kunnen zich goed inleven.  Daarnaast voorkomt de dienstverlening verzuim als gevolg van psychische klachten. De dienstverlening van MentaVitalis loont in alle opzichten.

– Peter Gordijn, voormalig preventiemanager Movir

Inzicht in data, trends en ontwikkelingen

Onze dienstverlening is 100% vertrouwelijk. Dit betekent niet dat u als opdrachtgever in het ongewisse wordt gelaten. We koppelen regelmatig terug op basis van geanonimiseerde data die niet tot personen te herleiden is. Wij signaleren trends en wijzen u op specifieke aandachtsgebieden.

 

Waarom samenwerken met MentaVitalis?

  • 20 jaar ervaring en expertise op het gebied van coaching en duurzame inzetbaarheid
  • Geen verassingen, een vast bedrag per medewerker per maand, ongeacht de afname van onze diensten.
  • Cliënten waarderen onze dienstverlening gemiddeld met een 8,7 (jaarrapport 2021).
  • 92% van de cliënten blijft tijdens de begeleiding van MentaVitalis aan het werk.
  • Meer dan de helft van de cliënten geeft aan dat zij zonder de ondersteuning van MentaVitalis zouden zijn uitgevallen.
  • ISO gecertificeerd volgens de eisen van ISO 9001:2015 voor de dienstverlening op het gebied van bevordering van mentale vitaliteit.

Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Indien u uw gegevens achterlaat bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. 

De DrieGasthuizenGroep maakt al tien jaar gebruik van de dienstverlening van MentaVitalis. Elk jaar verlengen we ons contract, omdat we blij zijn met de dienstverlening. Zowel preventief als curatief zorgt MentaVitalis voor ondersteuning van onze medewerkers. We zijn er zeker van dat de dienstverlening van MentaVitalis ons meer oplevert dan kost.

– Ada Stronks, P&O adviseur DrieGasthuizenGroep

 

Bevlogen blijven werken

Wanneer je werkgever of arbeidsongeschiktheidsverzekeraar een samenwerking met MentaVitalis heeft, kun je kosteloos en vertrouwelijk van onze coaching gebruik maken.

Contactformulier