Voor opdrachtgevers

Vitale medewerkers, vitale organisaties

Steeds meer organisaties onderschrijven dat aandacht voor mensen een onmisbare factor is voor succes. Aandacht voor de individuele medewerker en verzekerde, aandacht voor zijn of haar arbeidsmotivatie én aandacht voor persoonlijke kwesties buiten de werkomgeving.

Verzuim door mentale klachten voorkomen

Meer dan de helft van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door mentale klachten zoals burn-out, depressie, angsten en vermoeidheid. De drempel om hulp te zoeken is voor veel mensen hoog. Terwijl het juist zo belangrijk is om in een vroeg stadium klachten bespreekbaar te maken.

Medewerkers binden, boeien en behouden

Bij vitaliteit gaat het niet alleen om preventie van verzuim. Bij MentaVitalis draait het om een vitale flow en om werkgeluk in brede zin. Iedere medewerker krijgt de mogelijkheid om zich individueel te ontwikkelen. Onze opdrachtgevers onderscheiden zich hiermee op de krappe arbeidsmarkt. Door onze ondersteuning laagdrempelig en vertrouwelijk aan te bieden, nemen mensen zelf de regie om vitaal te blijven. Dit bindt en boeit medewerkers aan de organisatie en helpt om bevlogen aan het werk te blijven. Zo sluit je de achterdeur.

Lees hier meer over het binden en behouden van medewerkers.

‘Wij zijn er voor jou’ is ook de ervaring van verzekerden bij Movir die van de dienstverlening van MentaVitalis gebruik hebben gemaakt. Coaches voelen vertrouwd aan, zijn flexibel, leveren kwaliteit, zijn oprecht en kunnen zich goed inleven. Daarnaast voorkomt de dienstverlening verzuim als gevolg van psychische klachten. De dienstverlening van MentaVitalis loont in alle opzichten.

– Peter Gordijn, voormalig preventiemanager Movir

Een investering die zich terug verdient

Naast het persoonlijk leed van mensen is ook een organisatie erbij gebaat om verzuim te voorkomen. Met name langdurig ziekteverzuim is een groot risico. Een burn-out duurt veelal minimaal 5 maanden. Dit kan voorkomen worden door tijdige professionele coaching van MentaVitalis. De investering verdient zich terug doordat de verzuimkosten en bijbehorende kosten voorkomen worden. En dan hebben we het nog niet over de waarde van het toegenomen werkplezier.

Wij werken samen met MentaVitalis omdat de werkwijze precies aansluit bij onze visie. Onze collega’s hebben de regie over hun eigen inzetbaarheid. Als ze hier hulp bij nodig hebben, kunnen ze laagdrempelig 24/7 contact opnemen met MentaVitalis om met coaching te starten. Zonder tussenkomst van de leidinggevende, HR of bedrijfsarts.

– Annelies Hendriks, Teamleider Vitaliteit en Duurzame Inzetbaarheid DrieGasthuizenGroep

Snelle aanpak effectief

Bij mentale klachten is het voor een organisatie vaak moeilijk zicht te krijgen op de psychische gezondheid. Terwijl een snelle aanpak noodzakelijk is om (langdurige) uitval te voorkomen en een medewerker met plezier en motivatie aan het werk te houden. Externe, vertrouwelijke coaching vergroot aantoonbaar de duurzame inzetbaarheid.

Preventie is meer dan het voorkomen van ziekte: het is het verschil tussen stranden of stralen.

24/7 coaching

MentaVitalis biedt uw medewerkers of verzekerden 24 uur per dag, 7 dagen in de week, een plek waar ze vertrouwelijk terecht kunnen. Indien nodig en gewenst regelen wij binnen 3 dagen een verwijzing naar een coach, counselor of psycholoog uit ons landelijk dekkend netwerk. Hier kunnen cliënten binnen een week een traject starten.

Bekijk in dit korte filmpje onze werkwijze.

Inzicht in data, trends en ontwikkelingen

Onze dienstverlening is 100% vertrouwelijk. Dit betekent niet dat u als opdrachtgever in het ongewisse wordt gelaten. We koppelen regelmatig terug op basis van geanonimiseerde data die niet tot personen te herleiden is. Wij signaleren trends en wijzen u op specifieke aandachtsgebieden.

Waarom samenwerken met MentaVitalis?

  • 20 jaar ervaring en expertise op het gebied van duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en stress- en burn-outpreventie.
  • Coaching en counseling gericht op gedragsverandering en duurzaam resultaat.
  • Cliënten waarderen onze dienstverlening gemiddeld met een 8,7 (jaarrapport 2021).
  • 92% van de cliënten blijft tijdens de begeleiding van MentaVitalis aan het werk.
  • Meer dan de helft van de cliënten geeft aan dat zij zonder de ondersteuning van MentaVitalis zouden zijn uitgevallen.
  • ISO gecertificeerd volgens de eisen van ISO 9001:2015 voor de dienstverlening op het gebied van bevordering van mentale vitaliteit.

Naast professionele coaching biedt MentaVitalis ook andere doelgroepgerichte interventies, zoals thematische workshops, inspirerende content en op maat gemaakte vragenlijsten ter bewustwording en bevordering van de vitaliteit.

Graag bespreken wij de mogelijkheden met u. Indien u uw gegevens achterlaat, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

Bevlogen blijven werken

Wanneer je werkgever of arbeidsongeschiktheidsverzekeraar een samenwerking met MentaVitalis heeft, kun je kosteloos en vertrouwelijk van onze coaching gebruik maken.

Contactformulier