Voor opdrachtgevers

Vitale medewerkers, vitale organisaties

Wij zijn dé partner die echt het verschil maakt in het mentale welzijn van jouw mensen en organisatie.

 

Medewerkers binden, boeien en behouden

Bij vitaliteit gaat het niet alleen om preventie van verzuim. MentaVitalis zet met haar dienstverlening in op een vitale flow en op werkgeluk in brede zin. Iedere medewerker krijgt de mogelijkheid om zich individueel te ontwikkelen. Onze opdrachtgevers onderscheiden zich hiermee op de krappe arbeidsmarkt. Door onze ondersteuning laagdrempelig en vertrouwelijk aan te bieden, nemen mensen zelf de regie om vitaal te blijven. Dit bindt en boeit medewerkers aan de organisatie en helpt om bevlogen aan het werk te blijven. Zo sluit je de achterdeur.

Lees hier meer over het binden en behouden van medewerkers.

Waarom samenwerken met MentaVitalis?

  • 24/7 Bereikbaar: We zijn dag en nacht telefonisch beschikbaar, zodat we snel en effectief kunnen inspelen op behoeften en wensen, ongeacht het tijdstip.
  • Expertise: Met onze specialistische maatwerkoplossingen hebben wij de afgelopen 22 jaar al meer dan 30.000 cliënten ondersteund en weer op weg geholpen. 
  • Duurzaam inzetbaar: Wij bieden laagdrempelig en binnen een week een coachingstraject, waardoor er in 95% geen uitval plaatsvindt. Coaching en counseling gericht op eigen regie, gedragsverandering en duurzaam resultaat.
  • Onafhankelijke partij: Wij zijn een onafhankelijke organisatie. Wij delen geen persoonlijke informatie met verzekeraars, HR afdeling of de werkgever. 
  • Menszijn: Bij MentaVitalis mag je gewoon jezelf zijn zonder oordeel. Wij ondersteunen cliënten om weer grip te krijgen op het leven.
  • Meer dan de helft van de cliënten geeft aan dat zij zonder de ondersteuning van MentaVitalis zouden zijn uitgevallen.
    92% van de cliënten blijft tijdens de begeleiding van MentaVitalis aan het werk.
  • ISO 9001 certificering: Om onze kwaliteit te borgen, werkt ons hele team volgens vaste procedures en processen die conform de ISO 9001 certificering zijn vastgelegd. 

Naast professionele coaching biedt MentaVitalis ook andere doelgroepgerichte interventies, zoals thematische workshops, inspirerende content en vragenlijsten ter bewustwording en bevordering van de vitaliteit. Wij signaleren trends en brengen aandachtsgebieden in beeld.

‘Wij zijn er voor jou’ is ook de ervaring van verzekerden bij Movir die van de dienstverlening van MentaVitalis gebruik hebben gemaakt. Coaches voelen vertrouwd aan, zijn flexibel, leveren kwaliteit, zijn oprecht en kunnen zich goed inleven. Daarnaast voorkomt de dienstverlening verzuim als gevolg van psychische klachten. De dienstverlening van MentaVitalis loont in alle opzichten.

– Peter Gordijn, voormalig preventiemanager Movir

24/7 coaching

Alle medewerkers of verzekerden kunnen 24 uur per dag, 7 dagen in de week, terecht voor een vertrouwelijk gesprek met een deskundige counselor. Indien gewenst regelen wij binnen 3 dagen een verwijzing naar een coach, counselor of psycholoog uit ons landelijk dekkend netwerk. Hier kunnen cliënten binnen een week een traject starten.

Bekijk in dit korte filmpje onze werkwijze.

Preventie is meer dan het voorkomen van ziekte: het is het verschil tussen stranden of stralen.

Een investering die zich terug verdient

Meer dan de helft van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door mentale klachten zoals burn-out, depressie, angsten en vermoeidheid. Voor een organisatie is het soms moeilijk zicht te krijgen op de psychische gezondheid, terwijl een snelle aanpak noodzakelijk is om (langdurige) uitval te voorkomen. Externe, vertrouwelijke coaching vergroot aantoonbaar de duurzame inzetbaarheid.  De investering verdient zich ruim terug doordat de kosten van verzuim, begeleiding en vervanging voorkomen worden. En dan hebben we het nog niet over de waarde van het toegenomen werkplezier en arbeidsmotivatie.

Wij werken samen met MentaVitalis omdat de werkwijze precies aansluit bij onze visie. Onze collega’s hebben de regie over hun eigen inzetbaarheid. Als ze hier hulp bij nodig hebben, kunnen ze laagdrempelig 24/7 contact opnemen met MentaVitalis om met coaching te starten. Zonder tussenkomst van de leidinggevende, HR of bedrijfsarts.

– Annelies Hendriks, Teamleider Vitaliteit en Duurzame Inzetbaarheid DrieGasthuizenGroep

Inzicht in data, trends en ontwikkelingen

Onze dienstverlening is 100% vertrouwelijk. Dit betekent niet dat u als opdrachtgever in het ongewisse wordt gelaten. We koppelen regelmatig terug op basis van geanonimiseerde data die niet tot personen te herleiden is.

Graag bespreken wij de mogelijkheden met u. Indien u uw gegevens achterlaat, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

Bevlogen blijven werken

Wanneer je werkgever of arbeidsongeschiktheidsverzekeraar een samenwerking met MentaVitalis heeft, kun je kosteloos en vertrouwelijk van onze coaching gebruik maken.

Contactformulier