“Zo houd je het vuur brandend!”

Mensen die bevlogen werken, vinden plezier in hun werkzaamheden. Zij behouden een vitale, gedreven houding, die voortkomt uit een diepere motivatie.

In onze coachingstrajecten horen we vaak dat mensen hun bevlogenheid verliezen te midden van de dagelijkse hectiek. Ze voelen zich uitgeput door een overweldigende werklast of missen juist uitdaging. Hoewel ze in gedachten graag nieuwe taken willen oppakken, blijkt dit in de praktijk soms moeilijk te realiseren. Vaak wordt de oorzaak toegeschreven aan hoge werkdruk, maar bij nader onderzoek blijkt dat er doorgaans veel meer aan de hand is dan alleen dat.

Fijne werksfeer vergroot bevlogenheid

Eén van de factoren die er uitspringt, is een fijne werksfeer. Als je werk veel energiebronnen heeft, zoals een goede teamgeest, vergroot dat je bevlogenheid en intrinsieke motivatie. Kost je werk meer energie dan het oplevert, dan leidt dat tot stressreacties en uiteindelijk overbelasting of burn-out.

Inzicht in jouw energiebronnen

Coaching helpt inzicht te krijgen in jouw energiebronnen, je stressoren, je gedrag (ook in het team) en het effect daarvan. Daarbij heb je verschillende rollen in je leven, in het werk, als vriend of vriendin, of als ouder, mantelzorger, vrijwilliger enz. Dat kan motiveren, maar ook energie vragen. Coaching zal dus vaak zowel werk- als privé-gerelateerd zijn.

Met een coach van MentaVitalis kun je reflecteren op vragen als:

–  Wat geeft mij energie? Wat inspireert mij? Doe ik de dingen die bij me passen?
–  Wat zijn mijn stressoren?
–  Welke behoeftes zijn er in de knel geraakt? Welke doelen vind ik belangrijk in mijn werk?
–  Wat heb ik nodig? Ook voor een prettige werkomgeving. Zit ik op de juiste plek?

Voor coaching kiezen, getuigt van kracht en professionaliteit

Op tijd ondersteuning krijgen, kan uitval voorkomen. Hoe eerder je aan de bel trekt bij symptomen van overbelasting, hoe sneller er ruimte ontstaat voor oplossingen en mogelijkheden. Wacht niet met het vragen om coaching tot het echt niet meer gaat. Coaching helpt je weer perspectief te krijgen, zodat je verder kunt. Het eerste doel is ruimte creëren; daarna kun je focussen op je persoonlijke ontwikkeling of herstel.

Wij zijn er.

Merk jij dat je een stuk bevlogenheid verliest en wil je het vuur weer laten branden?
De coaches en psychologen van MentaVitalis ondersteunen je graag in wat jij nodig hebt om je mentale vitaliteit te versterken.

Delen:

Bevlogen blijven werken

Wanneer je werkgever of arbeidsongeschiktheidsverzekeraar een samenwerking met MentaVitalis heeft, kun je kosteloos en vertrouwelijk van onze coaching gebruik maken.

Contactformulier