Ondersteuning door MentaVitalis

We zijn er voor jou

Als zorgmedewerker voel je je verantwoordelijk voor je werk. Je staat graag klaar voor anderen, maar soms vergeet je om ook goed voor jezelf te zorgen. Wanneer je stress ervaart of tegen zaken aanloopt, kan het prettig zijn om met iemand te praten. Een coach kan je helpen om lekker in je vel te zitten, thuis te ontspannen en met plezier naar je werk te gaan.

Er hoeft niet altijd een probleem te zijn om baat te hebben bij coaching. Coaching is een vorm van aandacht voor jezelf. Voor de dingen die voor jou belangrijk zijn.

Als medewerker van DrieGasthuizenGroep mag je kosteloos gebruik maken van de dienstverlening van MentaVitalis. MentaVitalis is een gespecialiseerde coachingsdienst met 20 jaar ervaring in met name de zorg. Zonder tussenkomst van je werkgever kun je met ons alles bespreken.

Onze coaching

Altijd beschikbaar

24 uur per dag, alle dagen van het jaar, kan je MentaVitalis bellen op telefoonnummer:

088 – 22 44 66 8

Je krijgt dan direct een coach aan de lijn die tijd voor je heeft om te horen wat er bij je speelt en waar je behoefte aan hebt. Je kunt bij ons terecht met al je vragen, zowel over je werk als je persoonlijke situatie. MentaVitalis biedt een luisterend oor en helpt je verder. Je kunt ook een afspraak inplannen, dan bellen wij jou.

Wij maken de match binnen 3 werkdagen een doorverwijzing naar een passende coach, adviseur of psycholoog

Naast de telefonische begeleiding beschikt MentaVitalis over een landelijk netwerk van coaches en psychologen die binnen een week een persoonlijk traject met je kunnen starten. Ook deze coaching is voor jou kosteloos (tot 8 uur per kalenderjaar). Wij kijken op basis van jouw verhaal wie er het best bij je past. Niet de juiste match? Dan zoeken we gewoon iemand anders.

100% vertrouwelijk Data rapportage en anlayse door MentaVitalis voor gerichte preventie

Alles wat je met ons deelt wordt vertrouwelijk behandeld en niet teruggekoppeld naar je werkgever. Je kunt dus veilig en zonder consequenties gebruikmaken van onze dienstverlening.

Perspectief

Jaarlijks maken zo’n 3.000 mensen gebruik van onze diensten. Zij waarderen ons gemiddeld met een 8,8.

Doe de zelfscan

Benieuwd hoe het met je stressniveau is? Met deze test krijg je binnen enkele minuten inzicht in de mate waarin je stress ervaart en hoe je hiermee omgaat.

doe de zelfscan

Driegesprekken

In mei 2023 start er een pilot met driegesprekken. Net als bij persoonlijke coaching volg je een coachtraject gericht op jouw groei, ontwikkeling en werkplezier. Het verschil is dat bij het eerste en laatste gesprek je leidinggevende aansluit. Driegesprekken zorgen voor meer begrip, effectieve communicatie en een positieve samenwerking. De coach zorgt ervoor dat het gesprek in goede banen wordt geleid. Het blijft jouw traject. Je kiest zelf wat je bespreekt en waar je mee aan de slag wilt.

Lees hier meer over coaching met driegesprekken en meld je aan.

Bevlogen blijven werken

Wanneer je werkgever of arbeidsongeschiktheidsverzekeraar een samenwerking met MentaVitalis heeft, kun je kosteloos en vertrouwelijk van onze coaching gebruik maken.

Contactformulier