Binden, boeien en behouden van medewerkers

Zeker in de huidige arbeidsmarkt is het van groot belang dat werkgevers medewerkers behouden. In bepaalde beroepsgroepen is de uitstroom bijzonder groot. Niet alleen voor de werkgever, ook voor de achterblijvende collega’s, is het prioriteit geworden om werkdruk en het steeds maar inwerken van nieuwe collega’s te beperken. Elke organisatie mag zich dan ook de vraag stellen: hoe blijf ik mijn medewerkers boeien?

Het begint met nagaan hoe het op dit moment gesteld is in de organisatie. Veel voorkomende oorzaken van verloop zijn ontevredenheid over de ondersteuning, communicatie, gebrek aan doorgroei- en/of ontwikkelmogelijkheden of een slechte onboarding. Vervolgens kan met een gerichte aanpak veel worden bereikt.

Vroegtijdige professionele aandacht is het verschil tussen stranden of stralen.

Tips voor binden en behouden

Steeds meer organisaties beseffen dat een werksituatie nodig is: het versterken, vergroten en vermeerderen van positiviteit voor alle medewerkers. Dit wordt ook wel amplitie genoemd. Hoewel elke organisatie uniek is, zijn onderstaande tips als leidraad te gebruiken.

  • Waardeer medewerkers
  • Geef leiding vanuit vertrouwen en verbinding
  • Stimuleer een gezonde werk-privébalans
  • Ondersteun ontwikkeling en groeimogelijkheden
  • Laat jezelf als aantrekkelijke werkgever zien
  • Bied kosteloze coaching aan alle medewerkers

MentaVitalis is expert op het gebied van mentale vitaliteit en preventie. In onze whitepaper leggen we uit hoe kosteloze coaching bijdraagt aan het binden en behouden van medewerkers.

Laat hieronder je gegevens achter zodat je de whitepaper kunt inzien of neem contact op voor een persoonlijk gesprek . 

Bevlogen blijven werken

Wanneer je werkgever of arbeidsongeschiktheidsverzekeraar een samenwerking met MentaVitalis heeft, kun je kosteloos en vertrouwelijk van onze coaching gebruik maken.

Contactformulier