Voor werkgevers

De mentaal vitale medewerker

Steeds meer organisaties onderschrijven dat aandacht voor mensen een onmisbare factor is voor succes. Aandacht voor de individuele werknemer, aandacht voor zijn of haar arbeidsmotivatie én aandacht voor persoonlijke kwesties buiten de werkomgeving.

Verzuim door psychische klachten

Meer dan de helft van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door psychische klachten zoals burn-out, depressie, angsten en vermoeidheid. De drempel om hulp te zoeken is voor veel mensen hoog. Terwijl het juist zo belangrijk is om in een vroeg stadium klachten bespreekbaar te maken.

Vroegtijdige en anonieme ondersteuning bij stress voorkomt verzuim en verbetert het functioneren

Snelle aanpak effectief

Voor de organisatie is het vaak moeilijk zicht te krijgen op de psychische gezondheid van een werknemer. Terwijl een snelle aanpak noodzakelijk is om (langdurige) uitval te voorkomen en een werknemer met plezier aan het werk te houden. Opdrachtgevers ervaren de externe counsellingsdienst van MentaVitalis als een effectief onderdeel van vitaliteitsmanagement en duurzame inzetbaarheid.

Preventie is meer dan het voorkomen van ziekte: het is het verschil tussen stranden of stralen.

Samenwerkingspartner op preventie

Met doelgerichte, preventieve interventies kan een aanzienlijk deel van het verzuim voorkomen worden. Dit betekent een grote winst voor het individu, diens omgeving en de samenleving als geheel. MentaVitalis is meer dan alleen een coachingsdienst. Wij denken actief mee over de ontwikkeling en inzet van doelgerichte interventies op basis van onze jarenlang opgebouwde expertise.

24/7 coaching

MentaVitalis biedt uw werknemers 24 uur per dag, 7 dagen in de week, een plek waar ze anoniem terecht kunnen met hun vragen en problemen. Indien nodig en gewenst regelen wij binnen 3 dagen een doorverwijzing naar een coach of psycholoog uit ons landelijk dekkend netwerk. Hier kunnen cliënten binnen een week een traject starten.

Bekijk in dit korte filmpje onze werkwijze.

Inzicht in data, trends en ontwikkelingen

Onze dienstverlening is 100% vertrouwelijk. Dit betekent niet dat u als opdrachtgever in het ongewisse wordt gelaten. We koppelen regelmatig terug op basis van geanonimiseerde data die niet tot personen te herleiden is. Wij signaleren trends en wijzen u op specifieke aandachtsgebieden. In overleg ontwikkelen wij tevens instrumenten ter monitoring, bewustwording en ter bevordering van de vitaliteit.

Waarom samenwerken met MentaVitalis?

  • MentaVitalis heeft jarenlange ervaring en expertise op het gebied van externe coaching en verzuimpreventie
  • U betaalt bij MentaVitalis een vast bedrag per werknemer per maand, ongeacht de afname van onze diensten.
  • Cliënten waarderen onze dienstverlening gemiddeld met een 8,7 (jaarrapport 2020).
  • 92% van de cliënten blijft tijdens de begeleiding van MentaVitalis aan het werk.
  • Meer dan de helft van de cliënten geeft aan dat  zij zonder de ondersteuning van MentaVitalis zouden zijn uitgevallen.
  • MentaVitalis is ISO gecertificeerd volgens de eisen van ISO 9001:2015 voor de dienstverlening op het gebied van bevordering van mentale vitaliteit.

–> Wij komen graag in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden bespreken

Bevlogen blijven werken

Wanneer je werkgever of arbeidsongeschiktheidsverzekeraar een samenwerking met MentaVitalis heeft, kun je kosteloos en vertrouwelijk van onze coaching gebruik maken.

Contactformulier