Balans is…voor jezelf zorgen

In uitdagende tijden is zelfzorg vaak het eerste wat erbij inschiet. Terwijl het juist op drukke momenten extra belangrijk is. Want als je goed voor jezelf zorgt, gaat je veerkracht omhoog. En ben je ook beter in staat om met tegenslagen om te gaan.

Hoe je goed voor jezelf zorgt is persoonlijk. Wat voor de één werkt hoeft voor de ander niet te werken. Toch zijn er een aantal universele randvoorwaarden om goed te (blijven) functioneren. Denk bijvoorbeeld aan gezonde voeding, regelmatig bewegen en voldoende nachtrust.

Daarnaast is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Hoe voel je je op dit moment? En waar heb je behoefte aan?

Misschien voel je dat je eenzaam bent en dat je behoefte hebt aan een goed gesprek. Of misschien ben je juist overprikkeld en verlang je naar rust en stilte. Probeer niet te oordelen over je behoeftes. Ze zijn er nu eenmaal toch. Kijk daarentegen wat je kunt doen om aan je wensen tegemoet te komen.

Waar ga jij vandaag extra zorg aan besteden?

 

Jaarlijks helpen we duizenden werkenden om de balans te hervinden. Meer dan de helft van de mensen die bij ons een coachingstraject volgden geeft aan dat zij dankzij onze persoonlijke ondersteuning aan het werk bleven en arbeidsongeschiktheid konden voorkomen. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact op.

De cartoons zijn gemaakt in samenwerking met Bienerbij 

Delen:

Wij zijn er voor jou

Indien je werkgever of arbeidsongeschiktheidsverzekeraar een samenwerking met MentaVitalis heeft, staan we 24/7 voor je klaar.

Contactformulier