Balans is…keuzes maken

Je kunt niet alles. Al ren je nog zo hard rond om iedereen te helpen en alles te doen: je bent nooit klaar. Voor elk item dat je van je to-do lijst schrapt, komt er een ander item bij. Voor elke efficiëntieslag die je maakt, komt er meer werk op je bordje.

Zoals je ondertussen misschien al gemerkt hebt, ligt de oplossing niet in nòg harder werken, maar in het maken van keuzes.

Niet doorhollen dus, maar stilstaan. Ga voor jezelf na wat echt belangrijk voor je is. Welke mensen zijn je het meest dierbaar? Wat betekent ‘een goed leven’ voor jou? Welke activiteiten op je werk, of daarbuiten, geven je energie?

Door je prioriteiten op een rijtje te zetten, wordt het vanzelf helder waar je ‘ja’ tegen wilt zeggen, èn wat je los wilt laten.

Door bewust te kiezen waar je je aandacht aan geeft, krijg je stapje voor stapje de regie over je leven terug. Balans wordt dan ineens een stuk concreter.

Waar zeg jij vandaag volmondig JA tegen?

 

Jaarlijks helpen we duizenden werkenden om de balans te hervinden. Meer dan de helft van de mensen die bij ons een coachingstraject volgden geeft aan dat zij dankzij onze persoonlijke ondersteuning aan het werk bleven en arbeidsongeschiktheid konden voorkomen. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact op.

De cartoons zijn gemaakt in samenwerking met Bienerbij 

Delen:

Wij zijn er voor jou

Indien je werkgever of arbeidsongeschiktheidsverzekeraar een samenwerking met MentaVitalis heeft, staan we 24/7 voor je klaar.

Contactformulier